Korworkshops

Syng dig glad

Charlotte Glavind og Dagmar Ginnerup
Charlotte Glavind & Dagmar Ginnerup

 

Syng i kor og indspil en CD sammen med dine kolleger

Sang skaber liv, glæde og fællesskab!

Derfor tilbyder vi en korworkshop, hvor I vil få en fælles oplevelse ud over det sædvanlige.

Korsang er et musikalsk samarbejde, hvor der lyttes, korrigeres, handles og helt sikkert grines. I vil uden tvivl opdage nye sider af jer selv og hinanden. Og hvem ved – måske endda skjulte talenter. Vi starter med opvarmning af krop og stemme, og herefter begynder vi det egentlige arbejde med musikken.

Der kræves ingen forudsætninger (nodekundskab eller en god stemme) for at kunne få udbytte af workshoppen. Alle kan være med!

Workshoppen afsluttes med, at vi i fællesskab indspiller en lydfil, som I senere får tilsendt.

Vi vil løfte (humøret på) jeres arbejdsplads

At det kan være dejligt, opløftende, opstemmende, fantastisk og bedrøveligt at lytte til musik kan mange af os nikke genkendende til. De fleste af os bruger musik både til hverdag og fest, om end vi ikke altid er bevidste om det.
At udøve musik som f.eks. at synge giver en ekstra dimension, fordi oplevelsen dermed bliver konkret, fysisk og personlig.

Hvorfor bruge tid på en korworkshop?

Mange mennesker uanset alder og niveau tiltrækkes af at indgå i en fælles musikalsk sammenhæng som f.eks. i et kor.
Når man synger sammen, opstår der ud over musikken også følelsen af samhørighed og den, for mennesket, livsnødvendige sociale kommunikation.

Samarbejdet mellem os om “noget andet” og ”højere” bevirker, at vi i vores stræben efter et konkret fælles mål dels udvikler kompetencer og sociale færdigheder, dels finder vores berettigelse og plads i ”flokken”.
Med andre ord – vi bekræfter hinanden i vores ret til eksistens.

Når man synger, arbejder man desuden med ”det dybe åndedræt”, hvilket i praksis vil sige, at man for at have luft nok til lange sætninger trækker vejret helt ned i lungespidserne – altså fylder lungerne med luft. Den slags vejrtrækning bevirker gennemstrømning af ilt til alle kroppens celler og afspænder musklerne, og jo dybere åndedrættet er, desto større velvære. At synge udløser naturlige hormoner som f.eks. oxytocin (også kaldet harmonihormon).

En workshop er en oplagt mulighed som et led i en kursusdag eller før sommer-/ julefesten.